Metspalu: Asper Biotechi ostsid eestlased

Ralf-Martin Soe 15. jaanuar 2008, 16:34

Eesti suurima eksportiva
biotehnoloogiafirma aktsiad müüs maha Steri juhi Jaanus Pikani kõrval ka Tartu
Ülikooli professor Andres Metspalu.

„See ei olnud megatehing. Kümnetest miljonitest ei saa rääkida. Tööl peab ikka edasi käima,“ ütles Tartu Ülikooli Biotehnoloogia õppetooli juht professor Andres Metspalu, kes omas OÜ Carlova Consulti kaudu 24-protsendilist osalust geenitestifirmas Aster Biotech. Mees ei soovinud ostjat ega tehingu hinda avalikustada, aga sõnas, et ostjad olid eestlased. „Las nad ise ütlevad,“ lisas Metspalu.

„Põhiline oli see, et firmat tuli arendada ja minul teadlasena pole sinna raha sisse panna,“ lisas Tartu Ülikooli professor.

Andres Metspalu firmale Carlova Consult kuulus 24-protsendine osalus 30-le geenitehnoloogile tööd pakkuvas biotehnoloogia ettevõttes. Sama suure osaluse müüs ka Steri juhatuse esimehe Jaanus Pikani firma OÜ Mesikas. Suure tõenäosusega tegi aktsiatega tehinguid ka vähemalt üks kahest Asper Biotechi omavast välisettevõttest. Kokku kuulus enne tehinguid väliskapitalile 52 protsenti ettevõttest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2008, 16:46
Otsi:

Ava täpsem otsing