Steri juht müüs osaluse geenitestifirmas

Ralf-Martin Soe 15. jaanuar 2008, 14:47

Steri juhile Jaanus Pikanile kuuluv
ettevõte müüs osaluse DNA-teste tegevas firmas Asper Biotech. Suure tõenäosusega
polnud ta ainus, kes Eesti ühe suurema biotehnoloogia ettevõtte aktsiad maha
müüs.

„Ma võin kinnitada, et OÜ Mesikas müüs osaluse," sõnas Steri kiiritustehase juhatuse esimees ja OÜ Mesikas omanik Jaanus Pikani. Mees ei soovinud aga kommenteerida, kellele ta aktsiad müüs. Pikani firmale OÜ Mesikas kuulus ettevõttes äriregistri andmetel 24protsendine osalus.

Lisaks sellele tehingule on toimunud Eesti Väärtpaberite keskregistri andmetel ka teisi liikumisi Asper Biotechi aktsiapakis. Koos OÜ Mesikase müügiga ületavad tehingud poolt Aster Biotechi aktsiakapitalist.

„Ma ei saa kommenteerida. Mina ei ole seotud osapool ega pole ühtegi tehingut teinud," ütles geenifirma juht Alo Merilo. Mehe sõnul on biotehnoloogia kui uue teadmise loomine huvitav nii välisinvestoritele kui ka kodumaistele.

„Me tegutseme aastast 1999. Biotehnoloogia valdkonnas on see terve igavik. Keskmine biotehnoloogiaettevõte võetakse üle või läheb pankrotti keskmiselt kolme-nelja aasta jooksul," lisas Merilo.

Biotehnoloogiaettevõtte juht tõdes, et Asper pole olemuselt Eesti firma, kuna enamik klientidest on väljastpoolt Maarjamaad.

Enne aktsiate liikumist kuulus suurem osa Asper Biotechist kahele välismaal registreeritud firmale (kokku 52%). Eesti ettevõtjatest omas OÜ Mesikase kõrval (enne tehinguid) 24protsendilist osalust ka OÜ Carlova Invest, mis kuulub Tartu Ülikooli Biotehnoloogia õppetooli juhile professor Andres Metspalule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. September 2008, 11:16
Otsi:

Ava täpsem otsing