Leito: aktsiaemissiooni eesmärk on motiveerida juhtivtöötajaid

Agnes Ojala 21. jaanuar 2008, 13:50

Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito
ütles, et nõukogu sai õiguse lisaaktsiaid välja anda, et juhtivtöötajaid
motiveerida.

"Ka neile juhtivtöötajatele, kes liitusid hiljem Ekspress Grupiga, tehakse võimalus saada aktsiaid. See puudutab peamiselt kaht uut liitunut ettevõtet: Eesti, Läti ja Leedu Delfit ning Maalehte. Samuti puudutab liitunud uusi inimesi, kes ei ole aktsionäri staatuses, näiteks grupi juhatuse liikmed,“ selgitas Leito.

Tema sõnul on aktsiaemissiooni eesmärk motiveerida neid saavutama paremaid majandustulemusi ja seeläbi kasvatada aktsionäride vara. „Kui läksime börsile, siis kõik meie tähtsamad juhid said firma aktsionärideks. Vahepeal on lisandunud uusi firmasid. Soovime välja töötada optsiooniskeemi nendele inimestele, kellele antud aktsiaemissioon on suunatud, millega nad saaksid aktsionäriks, kui nad piisavalt kaua ja piisavalt heade tulemustega meie firmas töötavad,“ rääkis ta.

Motivatsioonipaketi täpsemad tingimused on väljatöötamisel ja avalikustatakse niipea börsisüsteemi kaudu, kui paika saavad. Leito hinnangul aga on see lähinädalate küsimus.

Vastavalt börsireglemendile ei tohi uute aktsiate hind olla madalam kui turuhind tol päeval, kui sõlmitakse leping.

Täna toimunud Ekspress Grupi aktsionäride erakorraline üldkoosolek otsustas perioodil 22.01.2008 kuni 21.01.2011 suurendada ettevõtte aktsiakapitali kuni 470 000 aktsia võrra, mis moodustab umbes 2,5% kogu ettevõtte aktsiakapitalist.

Kohal oli 12 aktsionäri, kes moodustasid 67,5% kogu hääleõiguslikest aktsionärides. Kõik kohalolnud hääletasid kava poolt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2008, 13:49
Otsi:

Ava täpsem otsing