Tõnis Oja • 22. jaanuar 2008
Jaga lugu:

eBay juht võib varsti koha vabaks jätta

Ettevõtte uueks juhiks võib saada 2005. aastal oksjonite üksuse juhi kohale asunud John Donahoe.

Meg Whitmani peetakse Silicon Valley tehnoloogiaettevõtete juhtide hulgas üheks olulisemaks isiksuseks, kes koos Amazon.com-i asutaja Jeff Bezosi ning internetiportaali Yahoo! rajaja ning tegevjuhi Jerry Yangiga on mänginud olulist osa internetitööstuse kommertsialiseerumisel, kirjutas majandusleht.

Praegu on ettevõtte jaoks rasked ajad. Üle kahe kolmandiku ettevõtte 6 miljardi dollari suurusest käibest andva oksjoniäri kasv aeglustub. Ka Eestiga seotud ettevõtte Skype ostmine oli viga. Eelmisel aastal oli eBay sunnitud maha kandma 1,4 miljardit dollarit Skype'i ostmise kuludest.

Ajalehe sõnul on Whitman ettevõttest lahkumist plaaninud juba ammu.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas