Danil: soovitame Tallinki aktsiat osta

Agnes Ojala 28. jaanuar 2008, 15:14

Hansapanga analüütik Sander Danil ütles
aripaev.ee-le, et Tallinkil on kõiki märke arvestades majandusaasta teises
pooles oodata paremaid tulemusi, ja soovitas aktsiat osta.

”Tuleb märkida, et Tallinki tegevus on tugevalt sesoonne ja ettevõte teenib suurema osa kasumist majandusaasta neljandas kvartalis ehk juunist augustini. Arvestades märke, mis viitavad naftahinna alanemisele ning langevale Euriborile, on ettevõtte väljavaated majandusaasta teises pooles paremad,” märkis ta.

Vaatamata sellele, et hetkel on liiklus Soome ja Rootsi vahel tavalisest tagasihoidlikum ning kütusehinnad kõrged, ei kavatse Hansabank Markets hetkel Tallinkile antud varasemaid prognoose kuigivõrd muuta. ”Hoiame hinnasihi 1,5 eurol aktsia kohta ja soovitame aktsiat osta,” ütles Danil.

Tallink teenis 2007./2008. aasta majandusaasta esimesel kvartalil 2,6 miljonit krooni kasumit, mis on aasta varasemaga võrreldes 97,7% madalam. Langes ka ettevõtte käive, mis ulatus esimeses kvartalis 445,5 miljoni kroonini, olles 2006. aasta sügisesest tulemusest 1,9% väiksem. Kasumi langust põhjendas ettevõte peamiselt kõrgete kütusehindade ja intressidega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2008, 15:13
Otsi:

Ava täpsem otsing