Kert: Tallinki tulemused olid suhteliselt nõrgad

Agnes Ojala 28. jaanuar 2008, 14:16

LHV Balti analüüsiosakonna juht Erki Kerti
sõnul olid Tallinki majandustulemustes üllatavad administratiiv- ja
intressikulud, mistõttu jäid tulemused kokku suhteliselt nõrgaks.

„Tallinki esimese kvartali tulemused jäid käibe osas prognoositule küll veidi alla, kuid laiemas plaanis see suurt üllatust siiski ei valmistanud, kuna sellesisulisi vihjeid andsid selgelt ka varem avaldatud reisijatenumbrid. Kasumi osas oli puudujääk seevastu märkimisväärsem ning peamiselt ületasid meie ootusi administratiiv- ning intressikulud. Kokkuvõttes olid tulemused seega suhteliselt nõrgad,“ märkis Kert.

See, kuidas mõjutavad intressi ja kütusekulud Tallinki tulemusi järgmistel kvartalitel, sõltub Kerti hinnangul juba konkreetselt kütusehindade trendist maailmaturul ning intressimäärade muutusest eurotsoonis. „Mõnevõrra võib kütusehindade kõikumise mõju vähendada see, et Tallink lisas piletihindadele nn kütuselisa, mis aitab tekkivaid kulusid mingil määral kompenseerida,“ arvas ta.

Käibe osas LHV prognooside pärast väga ei muretse ning selles plaanis on nende ootused Tallinki omadega sarnased. Suurema küsimärgi all on aga kasumlikkus.

Kert ütles, et väga olulise tähtsusega on prognooside täitmisel majandusaasta viimane kvartal ning seega on võimalik, et LHV tõmbab oma prognoose jooksvalt veelgi madalamale või vastupidi hoopis kergitab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2008, 14:15
Otsi:

Ava täpsem otsing