Eesti ettevõtted koolitavad oma töötajaid üha enam

30. jaanuar 2008, 09:39

2005. aastal pakkus oma töötajatele
täienduskoolitust kaks kolmandikku (67%) Eesti ettevõtetest, võrreldes varasema,
1999. aasta uuringuga on töötajatele täienduskoolitust pakkuvate ettevõtete
osatähtsus kuue aastaga kasvanud 4%.

Enamiku endiste sotsialismimaadega võrreldes on Eesti paremal positsioonil, Põhjamaadega võrreldes koolitavad aga Eesti ettevõtted töötajaid vähem, teatab statistikaamet.

Varasema, 1999. aasta uuringuga võrreldes on töötajatele täienduskoolitust pakkuvate ettevõtete osatähtsus Eestis kuue aastaga kasvanud 4%. 2005. aastal oli oma töötajatele täienduskoolitust pakkuvate ettevõtete osatähtsus suurim Suurbritannias (90%) ja väikseim Kreekas (21%). Põhjamaade Taani ja Rootsiga võrreldes koolitavad Eesti ettevõtted oma töötajaid vähem, ent teiste Balti riikidega võrreldes rohkem.

Eestis osalevad kursustel enim 25–54-aastased töötajad (26% sellises vanuses töötajatest), aga ka noorimad töötajad (nooremad kui 25-aastased) ei jää palju alla (kursustel osaleb 25% sellises vanuses töötajatest). Vanimatest töötajatest (vanemad kui 54-aastased) täiendab ennast vaid kuuendik. Selline vanusemuster on omane enamikule Euroopa Liidu riikidele, eranditeks on vaid Taani, kus kõige rohkem osalevad kursustel vanimad töötajad, ning Leedu, Malta ja Austria, kus kõige rohkem käib kursustel noorim vanuserühm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 09:38
Otsi:

Ava täpsem otsing