JPMorgan: Baltimaid ootab vaid kasvu aeglustamine, mitte surutis

Mariliis Pinn 01. veebruar 2008, 16:15

JPMorgan Chase Co teatas, et kolme
Balti riigi majanduskasv aeglustub majandlanguse ohuta 5-8 protsendini, kirjutas
Bloomberg.

JPMorgan Chase Co Istanbuli ökonomisti Yarkin Cebeci sõnul ei ole ühtegi olulist ohu märki Skandinaavia pankadele, kellele kuuluvad Baltimaade suurimad laenajad, et globaalse laenuturu kokkukuivamine mõjutaks Balti riikide sisemist finantseerimist.

„Näeme pehme maandumise märke, eriti Eestis,“ ütles Cebeci. „Kui jooksevkonto on kahekohalises defitsiidi numbris ei saa küll kunagi kindel olla, kuid ühtegi suurt riski ei paista,“ lisas ta Baltimaade järsu maandumise võimalusest.

Cebeci näeb aga probleemi Balti riikide võimude liigses enesega rahulolemises, sest nende eelarvepoliitika ei ole piisavalt konservatiivne, et pidurdada inflatsiooni, mis võib pikas perspektiivis probleeme tekitada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2008, 16:15
Otsi:

Ava täpsem otsing