Sampo: Vene kommertspangad on närvilised

08. veebruar 2008, 17:15

Sampo Panga privaat- ja välispanganduse
osakonna juhataja Juri Kidjajev ütles, et tunnetab viimasel ajal Vene
kommertspankade poolset närvilisust.

Juri Kidjajev kommenteeris: "Sampo Panga klientide teenindamisel pole seni probleeme tekkinud. Küll aga oleme viimasel ajal täheldanud teatud närvilisust Venemaa korrespondentpankade käitumises. Samas on meil alati õnnestunud koostöös oma partneritega leida lahendused, mis on taganud klientide ladusa teenindamise."

Nordea panga teatel neil Venemaa suunaliste rahaülekannetega probleeme olnud pole.

Aripaev.ee küsis Eesti kommertspankadelt, kas nad on viimasel ajal kokku puutunud Venemaa pankade poolt blokeeritud rahaülekannetega. Tänane Kommersant kirjutas, et osad Venemaa pangad keelduvad üle 600 000rublastest (261 507 krooni) rahaülekannetest, kuna 15. jaanuaril jõustus Venemaal rahapesu vastase seaduse muudatused, mis nõuavad põhjalikku teavet raha päritolu kohta. Samas puuduvad vähemalt kuu lõpuni sobivad ühtsed dokumendivormid.

Eestis jõustusid kohalikud rahapesuvastase seaduse muudatused 28. jaanuaril. Laienes eelkõige üle 200 000kroonistest tehingutest teavitavate isikute-ettevõtete ring. Seejuures tuleb nüüd oma kahtlustest rahapesu andmebürood informeerida ka SMS-laenu pakkujatel, makseteenuse osutajatel, ettevõtlusnõustajatel ning investeerimisühingutel. Kestvuslepingu võib kohe katkestada, kui klient ei esita vajadusel raha päritolu kohta täiendavaid tõendeid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. February 2008, 17:15
Otsi:

Ava täpsem otsing