Gazprom keskendub Läänemere gaasitorule, loobub Balti LNG-projektist

10. veebruar 2008, 15:28

Gazprom teatas sel nädalal, et loobub
plaanist rajada Läänemere äärde maagaasi veeldamise tehas, mille maksumuseks
olnuks ca 3,5 miljardit dollarit.

„Balti LNG projekti detailne analüüs näitas, et Nord Streami torujuhtme rajamine ning Štokmani gaasimaardla hõlvamine, mis samuti näeb ette veeldatud gaasi tootmise, on konkurentsivõimelisemad projektid,” teatas Gazprom. „Sellega seoses on otsustatud suunata firma peamised ressursid nende prioriteetsete projektide elluviimiseks,” teatas firma.

Gazpromi samm lööb segamini Kanada nafta- ja gaasifirma Petro-Canada ning Itaalia kütusekontserni Eni plaanid, mis pidid olema Gazpromi võimalikud partnerid. Otsus on seda ootamatum, et alles paar nädalat tagasi lubas Gazprom veebruaris teada anda välja valitud välispartneri nime.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2008, 12:55
Otsi:

Ava täpsem otsing