Maailmameistritega võimlemispidu

Tiit Reinart 22. veebruar 2008, 00:00

Turniiri kõrgest tasemest annab tunnustust see, et tänavu on osalemas iluvõimlemise valitsev maailmameister Anna Bessonova, olümpiakulla võitnud Venemaa iluvõimlemiskoondis, Tartu VK Janika MM kulla võitnud eliitrühm.

Üle kivide ja kändude läks Tartusse tulek Itaalia võistkonnal, kes oli algselt registreerunud Miss Valentine'i turniirile ja hiljem osalemisest ära ütles. Finantspõhjustel osalemisest loobunud võistkond teatas õnneks veebruari algul, et nad on leidnud rahalise katte Eestisse sõitmiseks.

Itaalia võimlejad on Eestisse tulemas esimest korda Miss Valentine'i ajaloos.

Esmakordselt osalevad ka Bulgaaria, Suurbritannia, Iirimaa ja Rumeenia võistkonnad.

Sarnaselt Itaaliaga oli Kanada algselt võistlustele üles antud, seejärel teatati mitteosalemisest, hiljem taastati registreerumine. Seega osaleb Miss Valentine'i turniiril ka Kanada iluvõimleja Rosie Cossar.

Tänavune Miss Valentine hiilgab ajaloo suurima osavõtjate arvuga. Kokku võistleb ligi 600 võimlejat 20 riigist: Aserbaidžaanist, Belgiast, Valgevenest, Bulgaariast, Kanadast, Hispaaniast, Soomest, Suurbritanniast, Saksamaalt, Kreekast, Itaaliast, Lätist, Leedust, Poolast, Rumeeniast, Venemaalt, Rootsist, Tšehhist, Ukrainast ja loomulikult korraldajamaalt Eestist.

Eesti võimlejad on Miss Valentine'il läbi aegade edukad olnud.

Mullu võideti mitmeid medaleid, aga eriti hea oli 2006. aasta. Esimest korda võistluste ajaloos jäi missitiitel Tartusse. Miss Valentine'i tiitliga pärjati võimlemisklubi Janika võimleja Liis Teemusk. Iluvõimlemise meistriklassi võistluse võitis Irina Kikkas. Rühmvõimlemise võistluse võitis Venemaa ees võimlemisklubi Janika eliitrühm. Ka kaheksa aastaste võimlejate seas tuli võit Tartusse. Kulla sai Carmel Kallemaa.

Ka korraldajale - võimlemisklubile Janika oli 2006. aasta võistlus läbi aegade edukaim. Kuldmedalitele lisandus 2 pronksikarva medalit, mis riputati kaela VK Janika Tallinna juunioride rühmale ja lasteklassi rühmale.

Seega on lootused kõrged, ka sel aastal tasub Tartusse A. Le Coqi spordimajja pöialt hoidma minna.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing