Uuring: Eesti elanikud ei soosi välistööjõu sissetoomist

Hille Tressum 13. märts 2008, 10:19

Uuringukeskuse Klaster poolt läbiviidud
küsitlusest selgub, et enamik Eesti elanikest ei toeta võõrtööjõu
sissetoomist.

Võõrtööjõu sissetoomist ei poolda 65,9% vastanutest, teatud tingimustel pooldab 15,1% ning kindlasti pooldaks ainult 9,1% vastanutest. 9,9% ei osanud antud küsimusele vastata. Vastused ei olene soost ega vastaja erialast, teatas uuringu korraldaja.

Hoiakut võõrtööjõu sissetoomisel mõjutab vastaja rahvus: eestlased on pigem tolerantsemad kuid muude rahvuste esindajad. Kõige rohkem ollakse vastu võõrtööjõu sissetoomisele Ida-Virumaal, kus tervelt 82% vastanutest välistab selle.

Vastajatel paluti oma valikut põhjendada. Peamised tööjõu sissetoomise toetusargumendid on vajadus erinevate spetsialistide järele ning paratamatus. Vastuargumentideks on aga soov mitte näha võõramaalasi, hirm eestlaste kadumise ning veendumus, et Eestis on veel palju kasutamata ressursse.

Uuringus osales 505 elanikku vanuses 18-74.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2008, 13:50
Otsi:

Ava täpsem otsing