Uuring: Soome on Euroopas parima konkurentsivõimega maa

04. märts 2008, 12:54

Majanduskasvu ja tööhõive poolest edestab
Soome “vanu” euroliidu maid, auväärt viimase koha 14 uuringufirma Allianz poolt
võrreldust sai Itaalia.

Soome on täitnud ka kõik “Lissaboni agenda” nõuded, see on reformide kogum tõstmaks Euroopa Liidu majanduslikku konkurentsivõimet maailmas, edastas eile YLE Uutiset. Uuringu tellija oli Brüsselis paiknev anglitsismi Lissaboni Nõukogu, tulemuste kohaselt on kõik “vanad” liikmesriigid võimelised jõudma Lissaboni Agendas seatud eesmärkideni.

Soome esikohale viinud tugevate külgede hulgas olid kõrge haridustase, uurimis- ja arendustegevuse esmatähtsaks tegemine ja riigi eekujulik rahaline seis. Nõrkustena märgiti noorte inimeste liiga pikka viivitust tööleasumisel, samuti ei ole paljud investeeringud küllalt põhjendatult suunatud ning selliste projektide tootlus on madal.

Uuriti 14 EL suuremat majandust ning pingerida sai selline: Soome, Iirimaa, Taani, Rootsi, Poola, Suurbritannia, Kreeka, Saksamaa, Holland, Hispaania, Belgia, Prantsusmaa, Austria, Itaalia.Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2008, 12:45
Otsi:

Ava täpsem otsing