Tere juht: jogurtipakk ja inimelu ei ole ühes kategoorias

26. märts 2008, 12:48

Tere juhatuse esimees Ülo Kivine ütles, et
piimatoodete transpordi piiramise teade oli pigem ennetav üleskutse, millega
püütakse vältida homseid musti uudiseid, sest jogurtipakk ja inimelu ei ole ühes
kategoorias.

Toidutööstus Tere teatas, et on ettevõte valmis halbade ilmastikuolude jätkumise korral piirama piimatoodete transporti, ja kutsub kõiki inimesi liikluses ettevaatlikkusele.

Kivine ütles aripaev.ee-le, et muud tegurid tarnet ei piira, kuid täna välja minna on kohutav elamus. „Piirame meie poolt vedu, kuid teade oli pigem üleskutse, ka riik võiks selliseid teateid üle Eesti saata,“ ütles Kivine.

Juhatuse esimees märkis, et Tallinnas pole olukord võib-olla nii kehv kui Lõuna-Eestis. „Tartus on välja kuulutatud eriolukord,“ lisas ta.

„Eestis võetakse otsuseid vastu, kui midagi on juba juhtunud, see on ennetav üleskutse,“ lausus Kivine. "Loodetavasti pole homsed uudised väga mustad," lisas ta.

Tere pressiteates ütles juhataja Ülo Kivine, et täna liikluses Eesti inimestele tekkinud kahju on suurem sellest, mis oleks tekkinud siis, kui enamik inimesi oleks jäänud koju. „Meie saatsime oma piimaveokid väga raske südamega hommikul välja ja kui selline ilm peaks jätkuma, siis me ei pruugi seda homme enam teha. Eestimaa ei ole nii rikas, et lugeda kokku neid loodetavasti võimalikult väheste inimohvritega seotud õnnetusi. Ma tõsiselt soovitaks riigimeestel edaspidi mõelda sellele, et anda kodanikele suunis, kas sellise erakorralise olukorra puhul maksab ikka lapsi lasteaeda ja kooli saata ning ise anarhistlikus liikluses seigelda,” sõnas Kivine.

Tema sõnul võib juhtuda, et mõne poe piimalett ei ole lähipäevil nii täiuslik, kui tarbijad on seni harjunud. „Ma usun, et inimesed mõistavad, et jogurtipakk ja inimelu ei ole ühes kategoorias. Kutsume üles inimesi olema liikluses ettevaatlikud ja võimalusel vältima autoga sõitmist,” sõnas Kivine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. March 2008, 13:01
Otsi:

Ava täpsem otsing