Helenius varitseb Poola ettevõtteid

Agnes Ojala 31. märts 2008, 16:04

Joakim Heleniuse käe all tegutsev Trigon
Capital usub, et praegusel hetkel on Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis ahvatlevaim
Varssavi börs, kus parimaid tehinguid võiks teha Jago, Pagedi ja Betacomi
aktsiatega, kirjutas Äripäeva Poola sõsarleht Puls Biznesu.

Heleniuse käe all olevad Trigon Capitali fondid Varssavi börsil investeerinud mitmekümnesse ettevõttesse.

“Oleme ligi 60% oma varadest paigutanud Varssavi börsile. See on väga ahvatlev turg. Aktsiate hinnad on praegu, eriti pärast hiljutist langust, väga soodsad, samas on majandus stabiilne. Ka Eesti ja Läti ettevõtetel on väga head väljavaated, kuid makromajanduslik olukord on neis riikides palju hullem, kõrge inflatsioon on vaid üks näide. Varssavi turg on muutumas regiooni keskuseks, kus börsile tulevad järjest enamad piirkonna ettevõtted,“ ütles Trigon Capitali juht Sami Sormunen.

Sormunen lisas, et ettevõte ei järgi trende, vaid valivad ettevõtted välja kasvupotentsiaali põhjal. Seetõttu on fondid pigem huvitatud väiksematest ja keskmise suurusega firmadest. „Me ei piira oma huviorbiiti langevaid ettevõtteid selle järgi, kas nad on analüütikute jaoks tuttavad või mitte, vaid kohtume ise ettevõtete juhtidega. Kui firma välja valime, ei karda me sellesse investeerida suurt osa oma portfellist. See on parem strateegia kui see, et investeerime väikseid summasid paljudesse firmadesse, kuna ettevõtted mõjutavad siis fondi tulemusi enam,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2008, 16:16
Otsi:

Ava täpsem otsing