Helenius: Trigon võibki olla Eesti Nokia

04. juuni 2008, 16:19

Suurinvestor Joakim Helenius kommenteeris
Trigon Capitali 2007. aasta rekordilist kasumikasvu, et kui samas vaimus
jätkatakse, siis Trigon võibki saada kauaotsitud Eesti Nokiaks.

Trigon Capital teenis 2007. aastal ligi 950 mln krooni kasumit. Tulemust kommenteeris Helenius kui paljude aastate kasvu jätku. „Oleme kasvanud väga kiiresti ning kui see nii jätkub, siis sellest võibki saada kauaotsitud Eesti Nokia,“ kommenteeris ta.

Trigoni peakontor on Eestis, kuid tegutseme rahvusvaheliselt, ütles ta. Helenius julgustas Eesti ettevõtteid mõtlema rahvusvaheliselt. „Eestlaste viga on see, et ollakse fokuseeritud ainult Eestile,“ lisas ta.

„Loodan, et Trigoni eelmise aasta tulemus on selle kohta hea näide,“ ütles ta.

„Suurimad kasumitoojad olid eelmisel aastal Ukraina ja Venemaa,“ ütles Helenius. Ta lisas, et nad jätkavad laienemist, kontor avatakse Kasahstanis ning laienetakse kõikidele kasvavatele turgudele – Brasiilia, India, Araabia, Türgi. “You name it!” ütles ta.

Küsimusele, mis riigid võiksid Venemaa ja Ukraina järel järgmised põhilised kasumitoojad olla, vastas Helenius, et seda on raske öelda, kuna ettevõte laieneb. “Arvan siiski, et lähitulevikus tuleb põhiline kasum Ukrainast ja Venemaalt," lisas ta.

Edu saladusest rääkides ütles suurinvestor, et nad on teinud samu asju, mida varemgi, kuid suuremas mahus. “Kõik neli põhi tegevusliini on kasvanud,” lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2008, 19:56
Otsi:

Ava täpsem otsing