Agnes Ojala • 8. mai 2007 kell 13:38

Trigon pürib maailma suurtegijaks

Trigon Capital värbab viimasel ajal oma meeskonda võimekaid fondijuhte, seades eesmärgiks saada juhtivaks investeerimispangaks nii Euroopas kui ka globaalsel areenil.

Täna teatas Trigoni juht Joakim Helenius, et meeskonnaga on liitunud veel üks kogenud fondijuht, Riku Wiitala, kes asub 21. maist Tallinnas juhtima Trigoni varahaldusdivisjoni väärtusinvesteeringute osakonda.

"Ainus viis luua väga suur organisatsioon on palgata häid inimesi mujalt," ütles Helenius. "Meie eesmärgiks on siia tuua hulk häid fondijuhte peamiselt Skandinaaviast, et kasvada mjuvõimsaks Ida- ja Kesk-Euroopa investeerimispangaks, mille peakontor asub Tallinnas."

Heleniuse sõnul on huvitav seik, et kui veel 3-4 aasta eest ei olnud Skandinaavia kogenud töötajad nõus Tallinna tööle ja elama tulema, siis nüüd on olukord muutunud. "Nüüd on neil võimalik endale siin leida parem eluase, nad näevad, et siin on korralikud restoranid ja muud võimalused elada täisväärtuslikku elu. See kõik on toimunud tänu siinsele ehitusbuumile," selgitas ta.

Nii tuleb näiteks järgmisel nädalal Eestiga tutvuma üks potentsiaalne järgmine töötaja, et teha oma lõplik otsus.

Riku Wiitala on varem töötanud Soome pangandusgrupis Pohjola Insurance Group, pärast selle ülevõtmist OKO Groupis. Viimati haldas ta Helsingis väärtusinvesteeringute fondi OP European Value Fund, mille maht oli 470 miljonit eurot (7,4 miljardit krooni).

Hetkel kuum