Microsoft võib alandada Yahoo! aktsiatele tehtud pakkumist

05. aprill 2008, 13:55

Microsoft võib alandada Yahoo!
aktsiatele tehtud 44,6 miljardi dollari suurust pakkumist, sest USA majanduse
jahtumine mõjub halvasti internetiportaali ärile, kirjutab kahele anonüümsele
allikale viitav Bloomberg.

Võimalus, et pakkumist alandatakse, paneb järjest suurema surve alla Yahoo! tegevjuhi ja asutaja Jerry Yangi, kes lükkas esialgse pakkumise tagasi põhjendusega, et see on liiga madal. Alates 1. veebruarist, mil Microsoft tegi Yahoole pakkumise, on USA tarbimine aga aeglustunud. “On ainult aja küsimus, millal Microsoft võtab Yahoo! üle,” hindas olukorda investeerimispanga Sanford C. Bernsteini analüütik Jeffrey Lindsay.

Yahoo! aktsia hind langes eile järelkauplemisel 3,1 protsendi võrra 27,49 dollarini, aktsia ametlik sulgumishind Nasdaqil oli 28,36 protsent ehk 0,82 protsenti neljapäevasest sulgemishinnast kõrgem. Microsofti aktsia hind kerkis Nasdaqi järelkauplemisel 1,5 protsenti 29,60 dollarini.

Microsoft tegi Yahoo! aktsionäridele pakkumise hinnaga 31 dollarit aktsia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. April 2008, 10:36
Otsi:

Ava täpsem otsing