Riigikohus: ministeerium eksitas ettevõtjaid

Hille Tressum 07. mai 2008, 17:33

Riigikohus lõpetas täna nelja laovarude
tasuga seotud kohtuasja menetluse. Kohus leidis, et põllumajandusministeerium on
eksitanud ettevõtjaid, muutes pidevalt käskkirju üleliigsete laovarude määramise
kohta.

Riigikohtu hinnangul eksitas ministeerium ettevõtjaid, muutes ja parandades oma varasemaid üleliigse laovaru määramise kohta käivaid käskkirju ja tekitades sellega õigusselgusetu olukorra.

Täna lõpetatud kohtuasjad puudutasid põllumajandusministri käskkirju, millega määrati kindlaks ettevõtete suhkru ja teiste põllumajandustoodete üleliigne laovaru.

Seoses Riigikohtu halduskolleegiumi otsusega 5. oktoobrist 2006 ja 2007. aasta alguses jõustunud üleliigse laovaru tasu seaduse muudatustega oli põllumajandusministri varasemates käskkirjades kasutatud üleliigse laovaru arvutamise metoodika sedavõrd muutunud, et käskkirjad kaotasid oma tähenduse. Selle asemel aga, et anda uued käskkirjad, muutis ja parandas põllumajandusministeerium vanu.

Põllumajandusministri käskkirjade 2007. aastal tehtud muudatused kujutavad riigikohtu arvates endast hoopis uusi käskkirju ja nende osas toimub kohtumenetlus eraldi. Seetõttu langeb ära vajadus jätkata vaidlusi vanade käskkirjade üle. Ringkonnakohus oleks pidanud neil põhjustel menetlused lõpetama, mitte võtma seisukohta uute käskkirjade osas. Uute käskkirjade osas on juba alustatud menetlusi esimeses kohtuastmes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2008, 14:33
Otsi:

Ava täpsem otsing