Lang: meil on vaja uut kohtute süsteemi

Hille Tressum 10. juuni 2008, 14:36

Täna riigikogus riigikohtu esimehe
ettekandele järgnenud sõnavõtus rõhutas justiitsminister Rein Lang taas vajadust
uue kohtute seaduse järele ühtse kohtusüsteemi moodustamiseks.

„Olen tõepoolest moodustanud töörühma uue kohtute seaduse väljatöötamiseks. Mul on hea meel, et riigikohtu esimees on optimistlik ja arvab, et see seaduseelnõu jõuab järgmisel aastal riigikogu menetlusse,“ vahendas justiitsministeerium Langi sõnu.

Ministri sõnul andis tänane päev talle palju optimismi juurde, sest erinevalt varasemast, mil Keskerakond ei ole pidanud ühtset kohtusüsteemi võimalikuks, näitas erakonna esindaja sõnavõtt, et need arvamused on muutunud.

Lang rõhutas, et ta on korduvalt sealsamas riigikogus avaldanud tugevat toetust põhiseaduse mõttest tulenevale ühtsele kohtusüsteemile. „Tänane olukord, kus riigikohus on lahutatud ühtsest kohtusüsteemist ja 1. ja 2. astme kohtuid haldab justiitsministeerium, ei vasta põhiseaduse mõttele,“ ütles minister.

Oma sõnavõtu lõpus puudutas Lang ka kohtunike ametikorterite teemat ning avaldas lootust, et selle küsimuse suudab lahendada kohtunikkond ise. „Ei ole mingit põhjust täna enam maksta erisoodustusmakse kohtunike ametikorterite pidamiseks,“ tõdes Lang.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2008, 14:33
Otsi:

Ava täpsem otsing