USA börsidel algas nädal miinusega

16. juuni 2008, 19:44

USA börse mõjutas tootmise oodatust
suurem vähenemine New Yorgis ning naftabarreli 4-dollariline
hinnatõus.

S P 500 indeks kaotas 0,4%, langedes 1 355,19 punktini kella 10:12ks New Yorgis. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,5%, 12 249,22 punktini. Nasdaqi koondindeks vähenes 0,2%, 2 450,05 punktini, vahendab Bloomberg.

Kobarettevõtte General Electric, telekomifirma AT T ja telefoniteenuste pakkuja Verizon Communications aktsiate hinnad langesid, kui analüütikud teatasid, et nõrgenev majandus võib ettevõtete tulusid vähendada. Kobarettevõtte Honeywell International ja tööstusgigandi United Technologies aktsiate hinnad sundis taanduma prognoositust neli korda rohkem vähenenud New Yorki föderaalreservi üldine majandusindeks. Maailma juhtiva kruiisilaevade operaatori Carnival aktsia hinna languse tingis naftabarreli rekordiline hind.

“Karuturg ei ole veel möödas,” ütles James Investment Research president Barry James. “Praegune aeglane majanduskasv ei soosi aktsiaturge. Tarbijatele avaldatakse suurt survet,” lisas James.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2008, 00:20
Otsi:

Ava täpsem otsing