USA börsid: mais kahanes tööstustoodang ja uuselamute ehitus

17. juuni 2008, 18:59

Tööstustoodangu ootamatu kahanemine ning
uuselamute ehituse vähesus tõid USA börsid kauplemispäeva alguses alla
ning varjutasid investeerimispanga Goldman Sachs prognoositust paremaid
tulemusi.

S P 500 indeks kerkis New Yorgis kella 10:18ks 0,1 protsenti, 1 361,51 punktini. Dow Jonesi tööstuskeskmisele lisandus 1,55 punkti, indeks kerkis 12 270,63 punktini. Nasdaqi koondindeks langes 0,53 punkti võrra, 2 474,25 punktini, kirjutab Bloomberg.

USA lennukitootja Boeingu, pooljuhisektorile seadmeid tootva Applied Materialsi ja mänguasjade tootja Matteli aktsiate hinnad taandusid, kui Föderaalreserv teatas tööstustoodangu 0,2protsendilisest kahanemisest eelmisel kuul. Elamuehitaja D.R. Horton´i ja kodumasinate tootja Whirpool´i aktsiate hinnad sundis taanduma USA kaubandusministeeriumi raport, mille kohaselt langes uute elamute ehitus maikuus 3,3 protsendi võrra. Maailma suurima investeerimispanga Goldman Sachsi II kvartali kasum ületas ka kõrgemaid prognoose ning tõukas aktsia hinna tõusu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2008, 18:28
Otsi:

Ava täpsem otsing