Põldoja: Hansapanga reitingu alandamist oli oodata

30. juuni 2008, 15:01

Alta Capital Partnersi partner ja endine
Hansapanga peadirektor Priit Põldoja sõnul oli Moody’se poolt
avaldatud Hansapanga reitingu alandamist oli oodata, kuid suurt
muutust see kaasa tuua ei tohiks.

„Negatiivne väljavaade oli Moody’sel enne väljas, seda oligi natukene oodata,“ ütles Põldoja reedel Moody’se poolt avaldatud Hansapanga finantsreitingu alandamise kohta tasemelt C+ tasemele C. Tema sõnul mõjutab reitingu alandamine otseselt finantseerimise hinda, kuid kuna turg on suhteliselt närviline on võimalik, et negatiivne reiting on täna juba hinna sees, lisas ta.

„Ma ei näe väga suurt muudatust ja see on pigem selline jätkuv protsess, mis on umbes 12 kuud kestnud, kus Baltikumi riske järjest konservatiivsemana vaadatakse. See (Moody’se reedene reitinguavaldus- toim.) on lihtsalt samm samas suunas,“ ütles endine pangadirektor küsimuse peale, kas reitingu langetamine võib Hansapangale tuua kaasa muutusi.

Otseselt finantsreitingu peamine eesmärk rahvusvahelistelt turgudelt raha laenata, kuid Hansapank rahvusvahelistelt turgudelt raha ei laena, seega suurt mõju see ei avalda. „Mõju avaldab aga see, et Swedbanki reitinguid alandati ka.“

Intresside muutumise kohta lõpptarbijale arvas Põldoja, et sellel lühiajalist mõju ei ole, küll aga pikaajalisemat. „Kui Eestis finantssektori üldine reiting on pigem allapoole, eks siis intressid võiksid üles poole minna.“ Sellest on ka varem räägitud, et intressid Eestis tõusevad ja ongi tõusnud, sõnas Põldoja. Muu maailm vaatab tema hinnangul Baltikumi riskantsema regioonina ja seetõttu on siin intressimäärad ja marginaalid tõusnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2008, 18:06
Otsi:

Ava täpsem otsing