Priske: Siilatsil ja Reivikul on Pearu ja Andrese moodi tüli

04. juuli 2008, 17:20

Majandusministeeriumi kantsleri Marika
Priske sõnul on Suur-Holmi sadama omaniku Viktor Siilatsi ja Veskiviigi omaniku
Aivar Reiviku tüli sarnane Pearu ja Andrese tüliga, kus tähtis pole tulemus,
vaid see, kes peale jääb.

Selle nädala teisipäeval kohtus majandusministeeriumi kantsler Marika Priske Haapsalu sadamatüli asjus asjaosaliste Suur–Holmi sadama omaniku Viktor Siilatsi ja Veskiviigi omaniku Aivar Reivikuga ja linnapea Ingrid Daniloviga, kirjutas Lääne Elu.

Kantsleri sõnul leppimist ei sündinud. Marika Priske tunnistas, et sai mõlemast sadamast väga positiivse emotsiooni, mõlemas on tehtud palju head tööd. „Tahaks riigi poolt sellist tegevust toetada,” ütles ta üle kolme tunni kestnud kohtumise järel Lääne Elule. „Kahetsusväärne, et inimesed, kes suudavad midagi teha, ei suuda omavahel kokku leppida.”

Priske leidis, et kohtu jms asemel peaks saama erimeelsusi kohapeal lahendada. „See on rohkem Andrese ja Pearu moodi tüli,” ütles Priske. „Tulemus on vähem tähtis kui see, kes peale jääb.”

Majandusministeeriumis on Haapsalu linnavolikogu taotlus vähendada Siilatsi Suur–Holmi sadama akvatooriumi, et suurema süvisega alused pääseksid ka naabersadamasse Veskiviiki. Selle pääsu sulges Siilatsi sadama akvatooriumi piirile paigaldatud ujuvkai.

Priske kahtles, kas linnavolikogu taotlus vähendada juba kinnitatud piire on mõistlik — ehk on ka muid lahendusi. Kantsleri meelest peaks kogu linn olema huvitatud sellest, et jahte mahuks sadamaisse võimalikult palju. „Seepärast on narr, et linnavalitsus taotleb Suur–Holmi piiride vähendamist ja kai ärakoristamist,” arutles Priske. „Kaikohti võiks olla rohkem ja sadamad võiksid turustada koos selle nimel, et mõlemad oleksid jahte täis.”


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. July 2008, 11:52
Otsi:

Ava täpsem otsing