29. juuli 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Eesti Energia ähvardab suurima kliendi vooluta jätta

Eesti Energia ähvardab oma suurimat klienti, Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi vooluvõrgust väljalülitamise ning pankrotiavaldusega.

Eesti Energia suurim klient Horizon Tselluloosi ja Paberi AS on Eesti Energiale võlgu.

“Eile õhtul jõudsime võla teises osamakses kokkuleppele. Esimene makse on maksegraafiku alusel viivitustega laekunud, teise makse kohta tegime uue kokkuleppe, uus tähtaeg on sellel reedel. Kui siis ära ei maksta, peame voolu välja lülitama,” märkis Eesti Energia pressiesindaja Iveri Marukashvili ning lisas, et on ka teisi võlglasi, kuid kellegi teise seis pole nii kriitiline. Samuti ei soostunud ta avaldama võla suurust. “Me ei saa võla suurust avalikustada,” märkis ta.

Samas lootis Marukashvili, et ettevõte suudab oma teise võlamakse reedel ikkagi ära maksta, sest tegemist ikkagi suurima kliendiga. “Loodame, et nad maksavad siiski ära ja me ei pea neid välja lülitama, kuid iga päevaga võlg aina kasvab. Eks nende jaoks tähendab vooluvõrgust väljalülitamine tehase seiskumist,” märkis Marukashvili.

Ettevõtte Kehra tehase tegevjuht Žanna Botvinkina on telefonis selgitusi andes napisõnaline. „Jah, ma olen kursis võlaga, kuid ei saa seda teemat kommenteerida. Küsige juhatuse liikmetelt või nõukogu liikmete käest. Ma olen tegelikult ju puhkusel ka,“ vastas tehase juht. Puhkuselt naaseb Botvinkina augustis ning hirmu selle ees, et tehas võidakse sulgeda, ta ei tunne. „No tehas ju töötab praegu, ei tunne hirmu. Ma kahjuks ei saa rohkem kommenteerida,“ märkis ta.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS ning Eesti Energia sõlmisid 2. juulil maksegraafiku kokkuleppe. Paraku viivitas Horizon juba esimese makse tasumisega. 21. juulil sai ettevõte Eesti Energialt esimese hoiatuskirja, 23. juulil saadi teine kiri, kus teavitati neid ka võimalikust elektrienergiast ilmajäämisest ning samuti võimalikust pankrotiavaldusest ettevõtte vastu. Võla teise makse tähtajaks pandi 29. juuli hommik.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt