Jaemüük vähenes aastaga 7%

31. juuli 2008, 09:56

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük oli
juunis 4,8 miljardit krooni — püsivhindades 7% vähem kui aasta tagasi, teatas
statistikaamet.

Toidukaupade kauplustes vähenes jaemüük eelmise aasta juuniga võrreldes 3%. Müügi langusele avaldas suurt mõju toidukaupade kiire hinnatõus. Tööstuskaupade kauplustes vähenes jaemüük eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 12%.

Kaupade jaemüük vähenes eelmise aasta juuniga võrreldes enamikul tegevusaladel, v.a postimüük ja apteegikaupade ning kosmeetikavahendite müük. Kõige rohkem (17%) vähenes jaemüük muudes spetsialiseeritud kauplustes, nagu arvutite ja nende lisaseadmete, fotokaupade, spordi-, kalastus- ja matkatarvete, mängude ja mänguasjade jm kauplustes.

Esimesel poolaastal vähenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2%. 2008. aasta maiga võrreldes vähenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades protsendi võrra.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli juunis 5,6 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85%. Eelmise aasta juuniga võrreldes suurenes müügitulu jooksevhindades protsendi võrra, eelmise kuuga võrreldes aga vähenes protsendi võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2008, 12:25
Otsi:

Ava täpsem otsing