Toomla: ministeeriumil meeles eelmise aasta kurvad kogemused

07. august 2008, 14:36

Politoloog Rein Toomla leiab, et
rahandusministeerium kardab eelmise aasta viga korrata, seetõttu ollakse sel
aastal eriti konservatiivne.

„Asja tuleb võtta rahulikumalt. Rahandusministeeriumil on meeles väga kurvad kogemused eelmisest aastast. Ja vältimaks ühiskonna pahameelt püütakse sel aastal olla konservatiivsema. Kardetakse jälle näppe kõrvetada. Kõik ministeeriumid on seda meelt, et kui vaja kulutada vähem, siis las kulutavad vähem teised,” ütles Toomla, viidates rahandusministeeriumi eelmise aasta liiga optimistlikule majandusprognoosile.

Toomla võrdles rahandusministeeriumi käitumist ilmajaama omaga, kes on valesti prognoosinud ja nahutada saanud ja nüüd on ennustustega ettevaatlik .

Politoloog usub, et praegu on veel piisavalt aega, et eelarve korda saada ja ministeeriumid panevad praegu oma positsioone paika ning küsivad igaks juhuks raha rohkem, kui on lootust saada. Samuti näitavad poliitikud olukorda hullemana, kui see tegelikult on.

Toomla usub, et kompromiss tuleb ministeeriumide vahel, lisaks tuleb ka riigikogus hakata kompromisse tegema eelarve paikapanemisel, sest seal hakkavad rolli mängima parteilised kuuluvused.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2008, 14:36
Otsi:

Ava täpsem otsing