BÖRS: USA aktsiate hinnad tõusevad nafta hinna langedes

11. august 2008, 20:26

Aktsiad New Yorgi börsil jätkasid tõusu kui
toornafta barreli hind langes isegi korraks alla 113 dollari piiri, vähendades
sellega investorite muresid inflatsiooni mõjude kohta.

Nafta hind langes hoolimata vaenutegevusest Venemaa ja Gruusia vahel, naftakauplejad pigem keskendusid teatele Hiina toornafta impordi suuremast vähenemisest juulis. Naftahindade langus rohkem kui 30 dollari võrra barreli eest on rahustanud börsiinvestoreid seoses inflatsiooni mõjudega majandusele, vahendas biz.yahoo.com uudisteagentuuri AP.

Üks turuanalüütikutest leidis, et aktsaturul on kaks suuremat mõjutajat – kõrge nafta hind ning võlgadega kimpus olev finantssektor. Kirjeldades eelnenud kõrgeid nafta hindu leidis ta, et tegemist oli spekulatiivse hinnamulliga, mis praegu on hakanud tasapisi kokku kuivama. Samas lisas ta, et toorainete hinnad tagavad paljudele firmadele head tulemused.

Dollar, mille tugevnemine aitas kaasa nafta hinna langemisele on ka tänase päeva jooksul tõusnud teiste valuutade suhtes. Kulla hind aga langes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 00:27
Otsi:

Ava täpsem otsing