Veskimägi: ministeerium on liiga optimistlik

Liis Kängsepp 25. august 2008, 16:51

Enn Veskimägi peab rahandusministeeriumi
prognoositud 2,6%list majanduskasvu liiga suureks ning soovitab kokku hoida
istuvate ametnike ja infrastruktuuriinvesteeringute pealt.

„Sellist optimismi nagu rahandusministeerium, ma ei näe, number on natuke illustreeritud,“ sõnas ASi Standard juht ja omanik ning Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi, „võib-olla on see siis poliitikute taktika hoida positiivset sõnumit õhus, et kõik on hästi.“

Veskimägi rõhutas, et ta pole analüüsiga ise veel tutvunud, kuid näeb selgelt mööblitööstuse pealt, et kasvu pole, kuna sisetarbimine on tuntavalt vähenenud ja ehitusbuumi tõttu toodeti palju just koduturule.

„Paljud mööblitootjad olid seotud kohaliku turuga ning eksport polnud meil nii tugev kui kohalik turg,“ lausus Veskimägi, „mind huvitab, millised sektorid on need, kes selle nulli või miinuse plussi viivad.“

„Oleme tahtnud investeerida teedesse, kooli- ja politseimajadesse, aga tõenäoliselt tuleks sealt investeerimist pidurdada kuni oleme jälle järje peale jõudnud,“ arutles Veskimägi, „kindlasti on ka veel igas ministeeriumis nn istuvaid ametnikke, ilma kelleta saaks hästi hakkama.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2008, 16:51
Otsi:

Ava täpsem otsing