Fitch: Eestit ootab kindel majanduslangus

26. august 2008, 18:41

Rahvusvahelise reitinguagentuuri Fitch
Ratingsi arvates on majanduslangus Eestis ja Lätis möödapääsmatu.

Peale välisinvesteeringute ja krediidi sissevoolust tingitud kiiret kasvuperioodi hakkavad Baltimaade majandused kindlaid majanduse aeglustumise märke, vahendas ?????? ?????? reitinguagentuuri Fitch raportit.

Agentuuri sõnul tuleks mõningane jahtumine Eestile ja Lätile isegi kasuks. Näiteks Leedus jäi kasvutempo peale mõningat langust pidama päris korralikule 5,5 protsendile, samas kui eestlastel ja lätlastel on majanduse langus natuke sügavam.

Praegu sõltuvad meie kodumajapidamised välismaistest pankadest, täpsemalt nende soovidest katta riikide väliskaubanduse puudujääki, nende usaldusest ja toetusest rasketel aegadel ning samuti ka sellest, kui kiiresti piiratakse palkade tõusu, mis destabiliseerib tööturgu.

Kõige halvema stsenaariumi järgi arvab Fitch, et ilmnevad probleemid finantssüsteemis, kõrget inflatsiooni ei õnnestu pidurdada ning riikide ettevõtete konkurentsivõime alaneb kiiresti. Sellisel juhul on ka reitingute alandamine vältimatu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2008, 18:58
Otsi:

Ava täpsem otsing