Fitch alandas Hansapanga reitingut

Mariliis Pinn 03. juuni 2008, 08:50

Reitinguagentuur Fitch alandas täna
Hansapanga finantstugevusreitingu B/C-lt C-le, ent jättis Hansapanga teised
reitingud muutmata.

Fitch jättis Hansapanga pikaajaliste kohustuste reitingu tasemele A, lühiajaliste kohustuste reitingu taseme F1 ning toetusreitingu tasemele 1. Agentuuri sõnul peegeldavad need reitingud äärmiselt kõrget potentsiaalset toetust Hansapanga omanikult Swedbankilt, vahendas IntesaTrade.

Hansapanga laenukvaliteet võib halveneda, kui Balti riikide majandus edasi jahtub, põhjendas Fitch reitingu alandamist.

Fitchi otsus reitingut alandada peegeldab Hansapanka ootavaid väljakutsid olla edukas jahtuvas majanduses, kui inflatsioon kiireneb. Fitch usub, et viimaste aastate laenubuumi tagajärjel võib Hansapangas halbade laenude osa kasvada ja seetõttu ka kogu majanduse olukord veelgi halveneda. Hansa on haavatav ülekuumenenud kinnisvarasektori tõttu.

Kuigi Hansapanga likviidsust peab Fitch heaks, arvab agentuur, et panga kapitaliseeritus on suhteliselt madal Balti riikides tegutsemiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2008, 18:41
Otsi:

Ava täpsem otsing