Vanajuur: Euribor sunnib tarbisharjumusi muutma

18. september 2008, 16:19

Euribor on teinud üsna suure hüppe, mis
sunnib tarbimisharjumusi ümber hindama, ütles Sampo personaal- ja jaepanganduse
direktor Tõnu Vanajuur aripaev.ee-le.

"Laenuturule tähendab see lühidalt öeldes seda, et laenamine on läinud kallimaks, neile, kes on juba laenu võtnud, neil suurenevad kuumaksed. Kuna enamiku Eesti eralaenude puhul fikseeritakse intressid pooleks aastaks, siis muutus ei pruugi olla kõigile laenuvõtjaile juba täna näha," sõnas ta.

Samas võib Vanajuure sõnutsi üsna kindlalt väita, et eluase on Eesti inimesele üks tähtsamaid kuluallikaid ning kuna Euribori tõus mõjutab leibkondade sissetulekuid, siis sunnib see pigem igapäevaseid tarbimisharjumusi ümber hindama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2008, 17:37
Otsi:

Ava täpsem otsing