ERGO toob turule kolmanda samba pensionifondid

Annika Matson 19. september 2008, 10:09

ERGO Varahalduse AS sai
finantsinspektsioonilt kolmanda samba fondide valitsemise tegevusloa, seni
on ERGO pakkunud II samba pensionifonde ja vabatahtlikku pensionikindlustust.

ERGO Varahalduse juhatuse esimees Marek Zaceki sõnul avardab kolmanda samba pensionifondide pakkuja lisandumine turule inimeste valikuvabadust pensionikogumisel. „Pensioni ei pea koguma ainult kohustuslikus korras ja ainult pankades. ERGO vabatahtlike pensionifondide näol on tegemist hea alternatiiviga inimesele, kelle jaoks on oluline elustiili säilimine ka pensionil olles,” ütles Marek Zaceki.

ERGO kolmanda samba pensionifondid sisaldavad erineva osakaaluga aktsiariski, mis jääb vahemikku 50% kuni 100%. „Kui pensioniks kogumise aeg on enam kui 7 aastat, siis on mõtet valida suurema aktsiariskiga fond, et maksimeerida pikaajalist tulu. Kui aga pensioniiga on lähemal kui 7 aastat, siis on mõistlik valida pigem väiksema aktsiariskiga fond,” märkis Zaceki.

ERGO Varahalduse AS tegutseb pensioniturul 2002. aastast, omades ligikaudu 3% kohustusliku pensionifondide turust. Eestis haldab ERGO Varahaldus üle 16 000 pensionifondikliendi vara.

ERGO Varahalduse ASi omanikud on ERGO International AG (46,08%), UAB ERGO Lietuva gyvybés draudimas (24,58%), ERGO Elukindlustuse AS (19,97%) ning ERGO Kindlustuse AS (9,37%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2008, 10:09
Otsi:

Ava täpsem otsing