Laenuandja ootab SMS-laenude seadust

23. september 2008, 16:54

Teiste laenude kõrval ka SMS-laene
väljastava Koduliising OÜ juhatuse liige Arne Veske ütles aripaev.ee-le, et
laenuandjad ootavad kripo kampaaniate asemel seadusega kehtestatud
regulatsioone.

aripaev.ee palus Veskel kommenteerida tänast keskkriminaalpolitsei teadet pretsedendi loomisest võitlusel SMS-laenuandjatega. "Meie jaoks on SMS-laenud väga marginaalne tegevus ja kui ta sureb välja, surgu," ütles Veske ja lisas, et ta pole tänase teate detailidega kursis, kuid käis kevadel ka ise rahapesuuurijatega vestlemas.

Veske ütles, et politseiametnikud tunnistasid talle toona, et menetlevad detailset laenuvõtjate tuvastamist, kuna selleks on tugev poliitiline tellimus. "Ma ei saa teile nimesid öelda, panete kohe lehte," lisas ta ja märkis samas, et pigem tuleks SMS-laene reguleerida seadusandlikul tasandil kui laenuandjate kallal detailides norida.

Veske rääkis, et vahepeal on kevadest sügis saanud, kuid SMS-laenude seadust kuskilt veel ei paista, seda pole välja töötama hakatudki.

Monetti AS juhatuse liikme Helen Veski sõnul äsjane kripo võit SMS-laenu äri ei mõjuta. "Ei tohiks kuidagi mõjutada, kuid kuna meil endal on sisuline kohtuasi pooleli, siis ei saa seda teemat pikemalt kommenteerida," ütles Veski aripaev.ee-le.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. October 2008, 18:56
Otsi:

Ava täpsem otsing