Ühtset Euroopa kriisifondi ei moodustata

12. oktoober 2008, 11:27

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ja
Saksamaa kantsler Angela Merkel tõdesid, et tänase eurotsooni liidrite kohtumise
tulemusel ei moodustata ühtset Euroopa kriisifondi, nagu tegi seda USA.

Peale eilset Sarkozy ja Merkeli kohtumist Prantsusmaal ütlesid nad, et eurotsooni kohtumise tulemusel ei moodustata ühtset Euroopa kriisifond, nagu tegi seda USA valitsus 700 miljardi dollari suuruse fondi loomisega. Merkel lisas, et valitsused peavad oma turud ümber suunama nii, et need teenivad inimesi, mitte ei hävita neid, vahendas BBC.

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Dominique Strauss-Kahn ütles, et rikkad riigid on usalduse taastamisel seni läbi kukkunud, kuid ta toetas uut G7 tegevuskava. Ta lisas, et IMF on valmis laenama riikidele, kellel on äärmine vajadus kapitali järele.

Prantsusmaa majandus- ja rahandusminister Christine Lagarde ütles, et tänasel eurotsooni liidrite kohtumisel pannakse nö liha skeletile. Ta lisas, et eurotsooni liidrite kohtumine on järg G7 viie-punktisele plaanile.

Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia on juba alla kirjutanud osadele punktidele, milles lepiti kokku G7 kohtumisel reedel.

Lagarde ja Strauss-Kahn kõnelesid Washingtonis peale IMFi ja G7 kohtumist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2008, 15:23
Otsi:

Ava täpsem otsing