Tartu linnapea läbiotsimishirmus ei ela

27. oktoober 2008, 13:34

Oma tööd tuleb teha nii, et ei teki
põhjust läbiotsimiseks, ütles aripaev.ee-le Tartu linnapea Urmas
Kruuse.

„Ei arvesta üldse läbiotsimise võimalusega, aga kui mingil hetkel keegi tahab sind läbi otsida ja tal on selleks ka juriidiliselt õigus, siis seda võib juhtuda. Selle peale ma kindlasti igapäevaselt ei mõtle,“ ütles Kruuse.

Tema sõnul on loomulik, et avaliku sektori kui riigi rahaga opereerija tegevus ja vahendite kasutus peab olema rohkem läbipaistvam ja selgem. „Sellega peab arvestama ja need inimesed, kes avalikus sektoris töötavad, peavad sellega arvestama,“ lisas Kruuse.

Erasektor saab olla teatud probleemide puhul paindlikum ning lahendada võimalikke konfliktide läbirääkimiste kaudu, selgitas Kruuse. „Avalik sektor seda teha ei saa.“

Aripaev.ee küsis tänase päevaküsimuse raames, kas arvestad tööle minnes läbiotsimisvõimalusega. Reede keskpäeval selgus, et kaitsepolitsei otsib Pärnu linnavalitsuses läbi linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare kabinette. Hiljem selgus, et politsei viis mehed endaga kaasa ning prokuratuur kahtlustab neid riigihankekomisjoni tulemuste mõjutamises.

«Eestis avalikus sektoris töötades on olukord miskipärast juba selline, et iga päev, mil tööle tuled, pead arvestama, et selline sündmus võib toimuda,» ütles Mart Viisitamm postimees.ee-le laupäeva õhtul, pisut pärast kaitsepolitseinike lahkumist tema kodust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2008, 08:46
Otsi:

Ava täpsem otsing