7. november 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Likviidsusfond sundis ühe SEB juhi lahkuma

SEB Varahalduse juht Rein Rätsep võtab endale moraalse vastutuse SEB Likviidsusfondi ümber toimunu pärast ning palub end vabastada juhatuse esimehe kohustest.

SEB Varahalduse juhatuse esimees Rein Rätsep palus end vabastada alates 7. novembrist SEB Varahalduse juhatuse esimehe kohustest.

„Leidsin, et pärast SEB Likviidsusfondi ümberhindlust on mul õige SEB Varahalduse juhi kohalt tagasi astuda. Otsus fondi ümberhindlusest oli õigustatud ja korrektne, kuid SEB Varahalduse juhina näen endal kohustust kanda moraalset vastutust toimunu eest,“ märkis SEB Varahalduse juhatuse esimees Rein Rätsep panga saadetud pressiteates.

„Mõistan ja austan Reinu otsust praegusel hetkel tagasi astuda. Hindan kõrgelt Rein Rätsepa tööd pangas. Kolmeteistkümne aasta jooksul on ta juhtinud mitmeid olulisi funktsioone pangas, sealhulgas juhtinud viimased aastad Eesti suurimat varahaldusettevõtet. Ma tänan teda siiralt panga arengusse antud panuse eest,“ ütles SEB juhatuse esimees Ahti Asmann.

27. oktoobril teatas SEB, et tulenevalt erakorralisest olukorrast rahvusvahelisel võlakirjaturul otsustas SEB Varahaldus konservatiivselt ümber hinnata SEB Likviidsusfondi investeerimisportfelli. Ümberhindluse tulemusena on fondi puhasväärtus vähenenud 13,05% võrra, 100 kroonilt tasemele 86,95 krooni fondiosaku kohta. aripaev.ee arvutuste kohaselt kadus fondist sellega ligi 200 miljonit krooni.

Rein Rätsep

Likviidsusfondis ränga allahindluse läbinud kohalikud võlakirjad figureerivad pea eranditult meie kohustuslikes pensionifondides, kokku paarisaja miljoni krooni eest.

Neli päeva hiljem, 30. oktoobril teatas aga pank, et peale põhjalikku siseanalüüsi otsustas SEB hüvitada SEB Likviidsusfondi kõikidele investoritele osakuhinna erinevuse, mis tekkis fondi varade ümberhindamise tulemusena 27. oktoobril.

See otsus kehtib kõikide klientide osas, keda puudutas fondi varade ümberhindamine - sõltumata sellest, kas nad on SEB Likviidsusfondi osakuid peale ümberhindamist müünud või mitte.

Rein Rätsep töötas SEB Pangas erinevatel ametikohtadel alates 1996. aastast.

SEB Varahalduse juht oli ta alates 2007. aastast. Rein Rätsep on lõpetanud 1998. aastal Concordia Rahvusvahelise Ülikooli rahvusvahelise ärijuhtimise erialal.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt