Seesam: AIGs suurt riski ei näe

11. november 2008, 17:45

Seesam Eesti juhi Andri Püvi sõnul on
kindlustusettevõte AIG tugev turutegija ning vaatamata praegusele kahjumile usub
tema hetkel kahjumis ja USA riigile kuuluva ettevõtte tugevusse.

„USA riik ostis ettevõtte mõnda aega tagasi ära jah. See, et ettevõtte on nüüd näidanud kahjumit, pole küll suurem asi, aga ma olen kindel, et AIG on ja jääb tugevaks turutegijaks,“ kommenteeris Püvi küsimust, kui julge samm oli Eesti Energia poolt sõlmida koostööleping kahjumis ettevõttega.

See, et Eesti Energia on AIG klient on tema arvates kõigile hea, nii Eesti Energiale kui ka Eesti riigile ja AIG-le. "Mina siin suurt riski ei näe. See oli mõistlik samm," märkis Püvi.

"Seal on kaaskindlustus ja selle juhtivkindlustusselts on AIG, järelikult oli nende pakkumine konkursil kõige parem. Olen kindel, et nende pakkumist vastu võttes arvestati ka turvalisusereitingut," lausus Püvi.

Riski tuleb Püvi sõnul alati hinnata mõistlikult, sest alati on ju risk, et midagi juhtub. Antud juhul pole tema arvates tegemist Eesti Energia poolt pea ees tundmatusse vette hüppamisega. Kindlasti on ka sellel juhul mõned riskid, kuid need on mõistlikud riskid.

Kahjumis ettevõttega koostöö puhul Püvi sõnul vaadata kahjumit, ettevõtte käivet ja omakapitali, et kui suure osa sellest moodustab siis kahjum. Koostöö katkestamine ettevõttega ainult kahjumi pärast pole ettevõtte juhi sõnul ainumõistlik. Iseasi, kui pikalt koostööd teha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2008, 19:48
Otsi:

Ava täpsem otsing