Läti pangad kahtlevad Parexi päästmise mõttekuses

04. detsember 2008, 19:08

Võimalik, et valitsus poleks pidanud Parex
panga päästmisele viskuma, vaid laskma ta pankrotti minna, arutlevad teised Läti
kommertspangad, vahendas biznews.lv.

Samas lisasid Dienas biznessi küsitletud pangandusinimesed, et "infonappuse tõttu pole võimalik aru saada, mis tegelikult Parexiga toimub."

Nii rääkis ajalehele näiteks Nordea panga korporatiivklientide osakonna asejuht Erik Plato. "Nähes Parex pangaga toimuvat tekib küsimus, kas tõesti oli vaja sinna investeerida pool miljardit latti, mis lõppkokkuvõttes on läinud kallimaks kui lasta pangal pankrotti minna?" küsis ta.

"Tuleb tunnistada, mul on tunne, et (meie - toim) maal areneb tragöödia - valitsus varjab pidevalt infot parasjagu toimuvatest protsessidest. Olen piisavalt haritud inimene, kindlate teadmiste ja kompetentsiga, kuid mul pole vähimatki arusaamist sellest, mis riigis toimub, kuna info pole praegu avalik," rääkis Plato.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2008, 15:39
Otsi:

Ava täpsem otsing