Läti: valitsus peab kasutama enneolematuid meetmeid

04. detsember 2008, 16:30

Valitsusel tuleb vastu võtta selliseid
otsuseid, mida Lätis veel ükski valitsus langetanud pole, vahendas
biznews.lv rahandusminister Atis Slakterise sõnu.

"Järgmise aasta riigieelarve defitsiit on prognooside kohaselt ligikaudu 1,5 miljardit latti. SKP langus on omakorda 5%. Sellised on prognoosid, kuid valitsus teeb kõik, et seda ei juhtuks," teatas Slakteris.

Minister rõhutas, et valitsusel tuleb võtta vastu otsuseid, milliseid pole siiani vastu võtnud veel ükski Läti valitsus. Valitsusel tuleb maksimaalselt kärpida väljaminekuid ning suurendada sissetulekuid. Selleks plaanib Läti vähendada ametnike palku ning muuta maksusüsteemi.

Slakterise sõnul on IMFi laen Lätile hädavajalik ja tema hinnangul riik selle ka saab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2008, 12:24
Otsi:

Ava täpsem otsing