Roubini: meil on globaalne kriis ja see läheb hullemaks

Mait Jüriado 10. detsember 2008, 19:34

Nouriel Roubinit teatakse ka Dr Doomi nime
all (Dr Hukatus). New Yorki majandusteaduse professor nägi ette krediidikriisi
ning prognoosib, et asjad võtavad veelgi mustema pöörde.

Roubini arvates ollakse majanduslanguse keskpaigas, mis jätkub ka 2009. aastal ning mis on krediidimulli tulemus, kus võimenduse määrad olid siiani meeletult kõrgel. "Siin ei ole tagasiteed ning sel puudub põhi," ütleb Roubini. Kõik edasijõudnud majandused on Roubini arvates teel raske maandumise poole, kirjutab CNN.

USA SKP kasv on negatiivne kuni 2009. aasta lõpuni. Taastumine toimub 2010. ja 2011. aastal ning seegi on väga nõrk 1-1,5%. Töötuse määr tõuseb 2010. aastaks 9%ni. Kodude hinnad langevad veel 15% enne, kui nad teevad põhja 2010. aastal - need on ühe kõige mustema tulevikuprognoosidega majandusteadlase Roubini väljaütlemised.

Roubini hoiaks järgmise 12 kuu jooksul eemale riskantsetest varadest, samuti ka aktsiaturust ning toorainetest. Ta hoiaks eemale igasugusest krediidist. Ta paneks oma raha turvalisematesse instrumentidesse kui et sooviks sellest kaotada 50%.

"Meil on globaalne kriis ja see läheb aina hullemaks," prognoosib Roubini, prognoosis täppi aasta eest ning arvab, et tal on õigus ka sellel aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2009, 17:57
Otsi:

Ava täpsem otsing