Savisaar: Parbuse kabinetis käis öösel maffia

15. detsember 2008, 14:34

Tallinna linnavalitsusse 7. detsembri öösel
sisenenud inimesed olid ilmselt maffiast ning kabinet, kus käidi kuulus endisele
linnaametnikule Ivo Parbusele, ütles linnapea Edgar Savisaar.

"Need said olla vaid maffiapoisid," ütles Savisaar äsja Kalev Spordi eetris.

"Ma ei kujuta kedagi teist ette, kes ebaseaduslikul viisil kolab niimoodi öösel mööda meie kabinette. Nad tulid väga enesekindlalt ja ülbelt, see alumise korruse valvur oli nende mees," lausus linnapea.

"Uksed on meil kinni ja valve all, asi nägi välja nii, et valvurile keegi helistas, ta lasi seepeale tuled nõrgemaks ja avas ukse. Valvuri laual on ka žurnaal, kuhu märgitakse kõik, kes tulevad sisse, kuid sel ööl polnud seal kedagi. Videolt pole näha, et valvur oleks isegi nõudnud neilt mingit dokumenti, ta tegi nendega koostööd," lausus Savisaar.

Kaks kohvriga sissetungijat käisid linnapea sõnul kuuendal korrusel endise linnaametniku Ivo Parbuse kabinetis. "Kabinet 607A, kus varem töötas härra Parbus. Kuid ma olen nende meeste nägusid näinud teravamalt ja see on puhas maffia," märkis linnapea.

Tallinna linna kodulehe järgi töötavad selles kabinetis täna abilinnapea nõunikud Siret Kotka, Priit Kutser ja Henri Kaselo.

Savisaare sõnul pole veel selge, mis kontorist kadunud on, kuid selles osas tehakse selgitustööd. "Ma ei keskenduks sellele konkreetsele toale, sest mehed kadusid kaamera ulatusest vahepeal eemale," märkis Savisaar.

Enda sõnul sai ta alles eile ja täna hommikul teada üllatuslikke detaile linnavalitsuse valvesüsteemi kohta.

Linnapea sõnul on antud juhtum ka politsei jaoks tõsine pähkel, kuid kuna mehed on videolt näha, siis asjale jälile jõudmine ei tohiks tema sõnul kaua aega võtta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. September 2009, 15:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing