Vaher: Savisaar tahtis segadust tekitada

16. detsember 2008, 17:06

Keskerakond tahtis avalikkust eksitada ja
erakonna liikmeid tabanud korruptsioonisüüdistustest tähelepanu eemale juhtida,
kommenteeris Riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher kapo öise
läbiotsimise ümber tekkinud segadust.

Vaher ütles ERR Uudistele, et Keskerakonna käitumine on sellele erakonnale tüüpiline ning kriisis valivad nad alati ühe kindla skeemi. "Nii nagu Kalevi korvpallimeeskonnal on number üks skeem see vana hea, siis Keskerakonna vana hea skeem skandaalide ja kriiside ajal on vastata rünnakuga," selgitas ta.

Tema sõnul on selle mõte ajada avalikkus segadusse ja panna rääkima hoopis millestki muust kui põhiprobleemist.

"Ka paljud ajakirjanikud räägivad täna enam mitte korruptsioonist, vaid Keskerakonna showst," ütles Vaher. See ongi nende eesmärk – vana hea linnarpriimäelik taktika, mida vana kardinal neile soovitab, viitas ta Keskerakonnale lähedal seisvale reklaamiteoreetik Linnar Priimäele.

Vaheri sõnul näitavad viimase aja sündmused, et välisekspertidel oli õigus, kui nad ütlesid, et kohalike omavalitsuste korruptsioonitase on Eestis kõrge.

Riigikogu õiguskomisjoni esimees tuletas meelde, et 2005. aastal, kui oli võimul Keskerakonna ja Reformierakonna valitsus, tegi ta ettepaneku anda kohaliku omavalitsuste korruptsiooni uurimine kapo pädevusse, kuna politsei ei suutnud seda rolli täita.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. January 2009, 09:39
Otsi:

Ava täpsem otsing