Citigroupi kahjum 8,29 miljardit dollarit

16. jaanuar 2009, 14:10

Citigroup teatas neljanda kvartali
kahjumiks 8,29 miljardit dollarit, mis teeb 1,72 dollarit aktsia kohta.

Siiski on tulemus parem aastatagusest neljandast kvartalist, mil kahjum ulatus lausa 9,8 miljardi dollarini ehk 1,99 dollarit aktsia kohta.

Seekordsesse tulemusse on arvestatud ka Saksamaa kommertspanga müük, millest Citigroup sai tulu 3,9 miljardit dollarit. Kui see tulu kõrvale jätta, oli analüütikute kahjumiprognoos 1,08 dollarit aktsia kohta.

Eelmisel aastal kukkus panga aktsiahind New Yorki börsil 77 protsenti ning pank oli sunnitud vastu võtma USA valitsuse päästerahasid 45 miljardi dollari eest. Aastane kahjum oli 18,72 miljardit dollarit.

Citigroup teatas ka, et plaanib ettevõtte kaheks jaotada - Citicorpiks ja Citi Holdinguks. Muuhulgas on pank vähendanud tööjõudu 29 000 inimese võrra pärast kolmanda kvartali lõppu ja umbes 52 000 terve eelmise aasta jooksul.

Citigroupi juht Vikram Pandit nõustus sel nädalal loovutama kontrolli maaklerüksus Smith Barney üle teisele pangale Morgan Stanelyle. Lisaks teatas ta, et plaanib müüa CitiDinancial tarbijalaenude üksuse ja Tokyos baseeruva Nikko Varahalduse.

Smith Barney üle kontrolli loovutamise all mõtleb Citigroup 21miljardilist ühisettevõtet, mille enamusosalus läheks Morgan Stanleyle. Citigroup saaks tehingu eest 5,8 miljardit dollarit maksueelselt kasumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2009, 14:32
Otsi:

Ava täpsem otsing