Osa Swedbanki ärikliente on SEBi üle kolinud

27. jaanuar 2009, 18:10

SEB aktiivsete klientide nimistusse on
lisandunud mitmeid uusi rahvusvahelisi ettevõtteid, ütles SEB
ettevõtluspanganduse valdkonna juhi asetäitja Allan Parik.

Küsimusele, kui palju ärikliente on viimasel ajal oma raha üle toonud Swedbankist SEBi, vastas Parik, et reeglina on suurettevõtted mitme panga kliendid, seega on küsimus pigem kliendi aktiivsuses ühes või teises pangas.

"Klientide aktiivsus SEBs on kasvanud, seda eriti eelmise aasta viimases kvartalis. Meie aktiivsete klientide nimistusse on lisandunud mitmeid uusi rahvusvahelisi ettevõtteid," kinnitas Parik.

Ettevõtjate raha jagamisest erinevate pankade vahel rääkis Swedbanki ettevõtete panganduse tegevdirektor Artjom Sokolov, et kõik tahavad maandada riske. Küsimusele, kas ettevõtjad on oma raha Swedbankist konkurentide juurde viinud vastas ta: "Vale oleks väita, et keegi pole midagi teinud, pigem on kontode avamisi mujal - osa ressursse on viidud väljapoole."

Aga ütleks, et summa summaarumina oli madalpunkt oktoobri keskpaigas ja sealt suutsime tegelikult juba aasta lõpuks päris hästi plussi tulla, lisas ta.

"Osad ettevõtted tulid välja poliitikaga, et tegelikult me ei tohigi hoida ühes pangas rohkem kui 1/3 sõltumata, mis pank see on. Äkitsi ilmnesid sahtlist välja sellised poliitikad, mida varem ei olnud," sõnas Sokolov ja lisas, et tegelikult on see ettevõtte puhul täitsa hea mõte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2009, 16:08
Otsi:

Ava täpsem otsing