Mart Sõrg: keskpanga kulud ei ole liiga suured

06. veebruar 2009, 15:57

Eesti Panga endine nõukogu esimees
Mart Sõrg ütles, et tema hinnangul pole keskpanga kulud liiga suured, pealegi on
Eesti Pank hoopis kulusid kokku hoides eeskuju näidanud.

Sõrgi kinnitusel tõstis keskpanga nõukogu juhtkonna palka viimati 2006. aasta juunis. „Seega tänavu juunis saab kolm aastat, mil Eesti Panga juhtkonna töötasu pole tõstetud,“ lausus Sõrg. „Ja uue nõukogu esimehe Jaan Männiku ajal on ka nõukogu liikmete palk võrreldes 2006. aastaga veidi langenud.“

Sõrg rääkis, et kui kunagi oli Eesti Pangal 30 autot, siis praegu vaid mõned. „Isegi nõukogu esimees on loobunud ametiautost,“ lisas ta.

Sõrg möönis, et kui Eesti Panga juhtkonna palgad on jäänud samale tasemele, siis töötajate palgad on mingil määral tõusnud küll. „Samas on keskpanga töötajate palgad väiksemad, kui sama professiooniga inimeste palgad kommertspankades,“ võrdles Sõrg. „Kui palgavahe turul liiga suureks käriseb, lööb inimene käega ja lahkub. Eesti Pangas on töötajate voolavus olnud umbes kaheksa protsenti.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. February 2009, 20:47
Otsi:

Ava täpsem otsing