Eesti Pank kaalub palkade alandamist

Mait Jüriado 09. veebruar 2009, 22:25

Eesti Panga uus nõukogu hakkab arutama, kas
keskpank ühineb palkade alandamisega, millest on juttu seoses 8 miljardi
suuruste eelarvekärbetega.

Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik loodab, et riigikogu võtab panga uue nõukogu osas otsuse vastu juba homme, vahendas ERR "Aktuaalset kaamerat". Nõukogul ei ole aga voli otsustada kõigi panga töötajate palkade üle, seda teeb panga juhtkond.

"Juhtkond peab põhjendama kõiki oma kulusid ja kõiki oma vajadusi. Nõukogu on oma iseloomult järelvalvefunktsiooniga ja üks tähtis osa järelvalvest on küsimuse alla panna igasuguseid kulusid. Seda me kindlasti teeme," selgitas Männik.

"Kui me saame uue nõukogu, siis on põhjust neid küsimusi üles võtta. Kui suured on Eesti Panga kulud, mida selle rahaga tehakse ja ka see, kas Eesti Pank tuleb kaasa palkade alandamisega, millest on olnud Eestis juttu seoses kaheksa miljardilise kärpega," ütles Männik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2009, 09:02
Otsi:

Ava täpsem otsing