Keskpankurite hiigelpalgad panevad ettevõtjaid nördima

12. veebruar 2009, 10:12

Ehkki oma Põhjala ametivendadele jäävad
Eesti Panga juhid palga poolest kõvasti alla, peavad ettevõtjad keskpankurite
mitme tippjuhi palga suurust sissetulekut kohatuks.

Kuigi tippjuhtide palgad kõiguvad suures ulatuses, võib Eesti ettevõtteis nende palgatasemeks pidada laias laastus 40 000 – 50 000 krooni. Eesti Panga presidendi Andres Lipstoki igakuine sissetulek ulatus mullu koos lisatasude ja kogumispensioni hüvitisega ligi 150 000 kroonini ning kolme asepresidendi, Rein Minka, Andres Sutti ja Märten Rossi palgad jäid 2007. aasta andmeile tuginedes vahemikku 115 000 – 127 000 krooni, kirjutas Postimees.

Suurettevõtja Endel Siff kinnitas, et ehkki erasektoris pole ka kuuekohalised palganumbrid võimatud, on tippjuhtide üldine palgatase märgatavalt madalam: "Eesti Panga juhtide palgad on erasektoriga võrreldes ikka karjuvalt proportsioonist väljas. Ma ise ei näe Eesti Pangal üldse reaalset funktsiooni olevat ja sellised palganumbrid on kindlasti ebaadekvaatsed."

Tartu suurettevõtja Neinar Seli kinnitas, et oma kontserni ettevõtteisse ta sellise palgaga juhte ei palkaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2009, 11:23
Otsi:

Ava täpsem otsing