Investor: Olympic ei olnud viisakas

02. märts 2009, 16:32

Lenne üks omanikke Urmas Leeman leidis, et
Olympic oleks võinud saata eelnevalt välja kasumihoiatuse, mitte investoreid
hiigelkahjumiga ehmatada.

"Aeg on raske, aga tulemused on tõesti katastroofilised," kommenteeris Olympicu üks suuremaid erainvestoreid Urmas Leeman ettevõtte neljanda kvartali tulemusi. „Eks see oli teada, et mingi pauk peab tulema, sest välisturgudel toimus devalveerimine, aga nii suurt ei osanud oodata,“ nentis investor.

Leeman möönis, et pole rahul sellega, kuidas ettevõtte aktsionäridele infot edastas. „Kas just petetud, aga oleks viisakas olnud, et kasumihoiatus oleks vahepeal välja antud. Kindlasti oleks investorid sellest paremini aru saanud, kui nüüd ühekorraga selline üllatus tuli,“ märkis ta, lisades, et kõik börsiettevõtted võiksid teha kasumihoiatusi, et investoreid drastilisteks muutusteks ette valmistada.

Ettevõtja sõnul tuleb Olympicu hiigelkahjumit võtta pigem kui ühekordset ja ta hindab Olympicu püüdlusi olukorda parandada. „Tegutseda tuleb, ei saa käed rüpes olla. Välisturgudele minek oli õige, kuid oli ettenägematu, et seal devalveerimised tulevad. Tegijal ju juhtub. Loodan, et suurem kukkumine on läbi,“ rääkis ettevõtja.

Leemani sõnul võiks ettevõte võimalusel isegi laiendada, kui vaba raha oleks. Ettevõtja lisas, et oleks hea märk, kui Olympicu juhid ise aktsiad juurde ostaksid, kuid ta möönis, et ka neil ei pruugi praegu olla vaba raha.

Leeman ise kavatseb Olympicu aktsiaid praegu hoida. „Kogus on piisavalt suur, seda on praegu keeruline realiseerida,“ nentis oma ettevõtte Lenne kaudu ca 167 000 aktsiat omav Leeman.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2009, 12:20
Otsi:

Ava täpsem otsing