Avila: Olympic pole investorite ees susserdanud

09. märts 2009, 12:00

Olympic Entertainment Groupi tegevjuht
Andri Avila tunnistas, et kujunenud ettevõtte majandusolukorda oleks ettevõte
saanud paremini kommunikeerida, ning lubas edaspidi selles vallas operatiivsem
olla.

Avila meenutas, et OEG ei ole eelmisel aastal kasumi- ega käibe-eesmärke avalikustanud.

„Samas ei ole OEG oma investorite ees susserdanud, vaid on alati rääkinud asjadest nii, nagu need on. III kvartali börsiteadet novembri alguses avaldades oli meile teada see, et oktoober oli olnud meie parim kuu nii käibe kui ka EBITi poolest kogu eelmise aasta jooksul, mis andis lootust heaks kvartalitulemuseks. Samuti on ajalooliselt IV kvartal olnud meie äris parim kvartal kogu aasta jooksul. Kahjuks ei kujunenud november ja detsember selliseks, nagu loodetud, ning lisaks avaldasid negatiivset mõju valuutakursikahjumid,“ rääkis Olympicu juht Äripäevale antud online-intervjuus.

Lisaks eeltoodule tuli aastaaruannet kokku pannes teha muutunud majanduskeskkonna ja valuutakursside muutuste tõttu allahindlusi nii firmaväärtuste kui ka muude varade osas, mille lõplik ulatus selgus alles vahetult enne börsiteate avaldamist, meenutas Avila.

„Tahan rõhutada, et eelmise aasta korrektsioonid olid oma ulatuses erakordsed ning seetõttu kulus lõplike numbriteni jõudmiseni oluliselt rohkem aega kui varasematel aastatel ning tundub, et seda enamikul börsifirmadel,“ lisas ta.

Avila sõnul on OEG alati lähtunud printsiibist kajastada oma varasid ja kohustusi reaalses ja õiglases väärtuses ning mitte asuda numbrite ilustamise libedale teele. "Seda nõuab nii seadus kui ka meie enda veendumus. Otsus hinnata alla oma varasid sellises ulatuses, nagu me eelmise aasta IV kvartalis seda tegime, ei tulnud lihtsalt, kuid leiame, et nii on ausam OEG aktsionäride ja avalikkuse suhtes. Loodetavasti saab olukorra muutudes teha ka samalaadseid positiivseid otsuseid," märkis OEG juht.

Loe täispikka online-intervjuud SIIT!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2009, 15:27
Otsi:

Ava täpsem otsing